IHB
IHB

Gyakori kérdések

Miért nem rendelhetem meg a kiadványokat közvetlenül az iPhoto / Photos App programban?

Az iPhoto programban elkészült fotókönyveket közvetlenül lehet megrendelni a Buy Book használatával, de ez az Apple saját szolgáltatása, amely csak meghatározott országokban érhető el, Közép- és Kelet-Európában nem.  Az iPhoto / Photos App program lehetőséget ajánl mindenkinek, hogy az elkészült fotókönyveket PDF formátumban felhasználhassa. Az összeállított könyv PDF fájljának online feltöltése már nem az iPhoto / Photos App programból, hanem praktikusan a Desktopról történik.

Milyen technológiával és milyen minőségben készülnek a könyvek?

Az iPhoto könyveket mindenütt a világon HP Indigo digitális ofszetnyomdagépekkel állítják elő. Ez a technológia ofszetminőségben, ofszetpapírra képes könyveket nyomtatni, akár egyetlen példányban is. Az Indigo RIP (feldolgozó) rendszere fogadja az RGB fájlokat, és azokat a legjobb minőséget biztosító speciális színbontási eljárásban alakítja át CMYK színterű, nyomtatható állományokká. Olvassa el a HP Indigo 5000 technikai leírását.

Az ofszettechnológiának megfelelően a nyomás CMYK (cián, bíbor, sárga, fekete) színekkel történik egy finom rács alkalmazásával. A nyomatokon nagyítóval vagy éles szemmel és fényben ezek a finom rácsok láthatók. Kétoldalas könyvet kellemes tapintású, lágy papírra kizárólag ofszeteljárással lehet nyomtatni. A HP Indigo ofszetgépei ugyanazt a minőséget, bizonyos esetekben pedig még szebbet is tudnak nyomni, mint a könyvesboltokban vásárolható igényes művészeti vagy más képes könyveket előállító nagy ofszetgépek, de a különleges az ebben, hogy egy darabot is képesek nyomni. Ezért teszi alkalmassá ezeket a gépeket a világon mindenütt a fotókönyvek online gyártására. Ilyen gépen készülnek a magyar iPhoto könyvek is, Magyarországon, saját gyártásban, világszínvonalon.

Lényeges azonban hangsúlyozni, hogy más eljárással (tintasugaras technológiák, digitális fotólevilágítás) lehetséges az ofszeteljárásnál jobb képminőséget előállítani, de ezeket nem lehet olyan igényes papírra közvetlenül két oldalon nyomni, amelyeket könyvbe lehet kötni. Könyvnyomtatásban, egyedi szériában a HP Indigo nyomógépei a világ vezető digitális technológiája.

Hol és hogyan tudom követni a feladott megrendelésemet?

Első megrendeléskor regisztrálni kell az oldalon. A szerveren regisztrált e-mail és a választott jelszó megadása után automatikusan megjelenik az összes eddigi megrendelés adatai. A folyamatban levő megrendelés státusza és azok bejegyzésének időpontja pontosan tájékoztatja, hol tart a megrendelés a gyártási folyamatban. A könyvek várható kiszállítási vagy átvételi időpontját is itt lehet látni. Az átlagos gyátási idő 5 munkanap.

Fényes vagy matt borító?

A keménytáblás borítót selyemfóliával védjük, amelyik lehet fényes vagy matt. Alapesetben a fényes fóliát használjuk a borítóra, a fényes fólia kiemeli a borító színét, tartalomtól és stílustól függően válasszuk. A matt kissé visszafogja a színeket, de elegáns.

Átvételkor lehet és kell fizetni?

Amennyiben személyes átvételt választott, akkor igen. Ha egy megadott címre kérte kiszállítással a könyvet, akkor mindig fizethet átvételkor, készpénzben. Bármilyen kérést, reklamációt is itt lehet rendezni. Ha bármilyen más fizetést, átvételt kér, keressenek bennünket a megadott elérhetőségeinken.

Bejelentkezés

Kosár

A kosár tartalmának megjelenítése.