IHB
IHB

Gyakori kérdések

Miért nem rendelhetem meg a kiadványokat közvetlenül az iPhoto programban?

Az iPhoto programban elkészült fotókönyveket közvetlenül lehet megrendelni a Buy Book használatával, de ez az Apple saját szolgáltatása, amely csak meghatározott országokban érhető el, Közép- és Kelet-Európában nem. Az Apcom és az IHB Digital közös vállalkozása ugyanolyan nívós szolgáltatást nyújt, mint az Apple, de önállóan. Az iPhoto program lehetőséget ajánl mindenkinek, hogy az elkészült fotókönyveket PDF formátumban felhasználhassa. Az összeállított könyv PDF fájljának online feltöltése már nem az iPhoto programból, hanem praktikusan a Desktopról történik.

Miért kell előkészíteni a megrendelést a saját MAC számítógépemen az iPhoto programban az online feltöltés előtt?

Az iPhoto program lehetőséget ad arra, hogy egy PDF fájlban a borítót és a belső oldalakat a megfelelő felbontásban legeneráljuk a nyomtatási igényeknek megfelelően. Ezt kell megcsinálni az online megrendelés előtt, hogy optimális méretű és szerkezetű PDF fájlok kerüljenek a gyártásba. Ha egyszerűen csak lementjük PDF-be a Save As paranccsal a könyvet, akkor az eredeti méretű képek és illusztrációk kerülnek bele, és egy nagyobb könyv 1 GB-ot is meghaladhat, ami online kezelhetetlen és feleslegesen nagy. A gyártás 300 dpi felbontásban történik, és az iPhoto program az Assembling Book alkalmazással ennek megfelelően állítja be a PDF-et. Ugyanezt teszi a program, amikor az iPhoto-ba épített Apple szolgáltatást veszi igénybe valaki, tehát mindkét esetben ugyanolyan szerkezetű és méretű PDF fájlt kell feltölteni mindkét esetben. Egy optimalizált PDF 40-160 MB méretű, amit már könnyen fel lehet tölteni online, és optimalizálva van a legjobb nyomtatási minőség elérése érdekében.

Milyen technológiával és milyen minőségben készülnek a könyvek?

Az iPhoto könyveket mindenütt a világon HP Indigo digitális ofszetnyomdagépekkel állítják elő. Ez a technológia ofszetminőségben, ofszetpapírra képes könyveket nyomtatni, akár egyetlen példányban is. Az Indigo RIP (feldolgozó) rendszere fogadja az RGB fájlokat, és azokat a legjobb minőséget biztosító speciális színbontási eljárásban alakítja át CMYK színterű, nyomtatható állományokká. Olvassa el a HP Indigo 5000 technikai leírását.

Az ofszettechnológiának megfelelően a nyomás CMYK (cián, bíbor, sárga, fekete) színekkel történik egy finom rács alkalmazásával. A nyomatokon nagyítóval vagy éles szemmel és fényben ezek a finom rácsok láthatók. Kétoldalas könyvet kellemes tapintású, lágy papírra kizárólag ofszeteljárással lehet nyomtatni. A HP Indigo ofszetgépei ugyanazt a minőséget, bizonyos esetekben pedig még szebbet is tudnak nyomni, mint a könyvesboltokban vásárolható igényes művészeti vagy más képes könyveket előállító nagy ofszetgépek, de a különleges az ebben, hogy egy darabot is képesek nyomni. Ezért teszi alkalmassá ezeket a gépeket a világon mindenütt a fotókönyvek online gyártására. Ilyen gépen készülnek a magyar iPhoto könyvek is, Magyarországon, saját gyártásban, világszínvonalon.

Lényeges azonban hangsúlyozni, hogy más eljárással (tintasugaras technológiák, digitális fotólevilágítás) lehetséges az ofszeteljárásnál jobb képminőséget előállítani, de ezeket nem lehet olyan igényes papírra közvetlenül két oldalon nyomni, amelyeket könyvbe lehet kötni. Könyvnyomtatásban, egyedi szériában a HP Indigo nyomógépei a világ vezető digitális technológiája.

Hol tekinthetek meg egy magyar iPhoto könyvet a megrendelés előtt?

Szolgáltatásunk online, de minden olyan üzletben, ahol átvehető az elkészült iPhoto könyv, mintakönyveket is elhelyeztünk. Az üzletben a munkatársak készségesen segítenek az iPhoto könyv megrendelésével és átvételével kapcsolatos kérdésekben is. Az iPhoto könyveket a fotókönyvek gyártásában már több éves tapasztalattal rendelkező IHB Digital Kft. állítja elő, Budapest belvárosában a 1055 Nagy Ignác u. 16. alatti ügyfélszolgálati irodában hétfőtől-péntekig 10-18 óra között mindenkit szeretettel várunk és megtekinthetők könyvek is. Továbbiak a Kapcsolat menüpontban.

Hol és hogyan tudom követni a feladott megrendelésemet?

Első megrendeléskor regisztrálni kell az oldalon. A szerveren regisztrált e-mail és a választott jelszó megadása után automatikusan megjelenik az összes eddigi megrendelés adatai. A folyamatban levő megrendelés státusza és azok bejegyzésének időpontja pontosan tájékoztatja, hol tart a megrendelés a gyártási folyamatban. A könyvek várható kiszállítási vagy átvételi időpontját is itt lehet látni. Az átlagos gyátási idő 5 munkanap.

Fényes vagy matt borító? Belívek lakkozva?

A keménytáblás borítót selyemfóliával védjük, amelyik lehet fényes vagy matt. Alapesetben a matt fóliát használjuk a borítóra, ez elegáns és kevésbé érzékeny. A fényes fólia kiemeli a borító színét, tartalomtól és stílustól függően válasszuk. A belívek lakkozása feláras szolgáltatás. A fényes UV lakkal két oldalon bevont belső oldalakkal a könyv csillogó ragyogást kap, a színeket a lakk kiemeli és egyben hosszú idejű védelmet is ad. A lakk szinte láthatatlanná teszi az ofszettechnológiából eredő finom rácspontokat, fotórealisztikussá teszi a látványt. Igazi prémium szolgáltatás.

Lehet-e átvételkor fizetni, vagy mindig előre kell utalni a vételárat a megrendeléskor?

Amennyiben személyes átvételt választott, és abban az üzletben, ahol szeretné átvenni a könyvet, lehet átvételkor fizetni, akkor igen. Ha egy megadott címre kérte kiszállítással a könyvet, akkor csak akkor tudjuk a könyvet legyártani, ha azt előre bankátutalásal kifizette. Az IHB Digital Budapest Belvárosában található ügyfélszolgálatán mindig fizethet átvételkor, készpénzben. Bármilyen kérést, reklamációt is itt lehet rendezni.

Bejelentkezés

Kosár

A kosár tartalmának megjelenítése.